DETAY

ana sayfa / detay
geri dön

HIZLI ERİŞİM

Omurgaya Terapi Etkisi Yapan Yoga Pozları
Omurgaya İyi gelen 5 bu yoga pozu , omurga ve kalça bölgesinin hareketsizliği sonucu oluşan sırt ve bel ağrılarına çok iyi geliyor. Evinizde her gün kolayca yapabileceğiniz bu yoga pozları ile hem gün içerisinde hızlı ve hareketli olan temponuzu dengeleyecek, biraz olsun kendinizi dinlemenizi sağlayacak hem de omurganızı, sırt ve bacak arkanızı esneteceksiniz.

Omurgaya İyi Gelen 5 Yoga Pozu


Vücudun çatısını oluşturan, hareketi ve sağlıklı nefes almayı sağlayan omurganın sağlığını korumak vücut için oldukça önemli unsurlardan biri. Birçok egzersiz ve sporu düzenli olarak yapmanın omurga sağlığına iyi geldiğini hemen hemen herkes biliyor, peki yoganın da omurganın sağlığını korumaya yarayan egzersiz türlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz?

Omurgaya yi gelen 5 bu yoga pozu , omurga ve kalça bölgesinin hareketsizliği sonucu oluşan sırt ve bel ağrılarına çok iyi geliyor. Evinizde her gün kolayca yapabileceğiniz bu yoga pozları ile hem gün içerisinde hızlı ve hareketli olan temponuzu dengeleyecek, biraz olsun kendinizi dinlemenizi sağlayacak hem de omurganızı, sırt ve bacak arkanızı esneteceksiniz.

İşte omurgaya iyi gelen 5 yoga pozu
1 . Yatarak Omurga Döndürme Duruşu ( Supta Matsyendrasana )

Supta Matsyendrasana

Pozisyona düz ve sert bir zemin ya da matınızın üzerine uzanarak başlayın. Sağ dizinizi göğsünüze doğru çekerek kucaklayın, sol elinizi sağ uyluğunuzun dışına doğru getirin ve sağ dizinizi sola doğru yatırmaya başlayın. Sağ diziniz solda yatarken iki elinizi de açarak yanlarınıza koyun. Bu pozda en az beş kez derin nefes alarak kalın, daha sonra diğer bacağınız için aynı pozu tekrarlayın.
2 . Baş İle Dize Eğilme Pozu ( Janu Sirsasana )

Janu Sirsasana

Pozisyona matınızın üzerinde oturarak başlayın. Önce sağ bacağınızı öne düz olacak şekilde uzatın, sol ayağınızı ise sağ kasığınıza görseldeki gibi yerleştirin. Gövdenizi yavaşça sağa doğru çevirin. Omurganızı uzatmak için derin bir nefes alın, sonra nefes vererek göbeğinizi içinize çekin. Ellerinizle ile yavaşça emekleyerek sağ bacağınızın üstüne eğilin, başınızın rahat olmasına dikkat edin. Bu pozda en az üç derin nefes boyunca kalın, daha sonra aynı hareketleri diğer bacağınız için uygulayın.
3 . Çekirge Duruşu ( Salabhasana )

Salabhasana çekirge duruşu

Ayak başparmaklarınız yan yana olacak şekilde matınızda yüz üstü yatarak pozisyona başlayın. Ellerinizi kuyruk sokumunuzun arkasında birleştirin ya da birbirine yakın olacak konuma getirin. Derin bir nefes alarak göğsünüzü ve ayaklarınızı yerden yavaşça kaldırın. Bu pozisyonda en az üç derin nefes alarak kalın.
4 . Bebek Kobra Duruşu ( Ardha Bhujangasana )

Ardha Bhujangasana bebek kobra duruşu

Ayaklarınız hafif açık olacak şekilde karnınızın üzerine uzanarak poza başlayın. Avuçiçlerinizi omuzlarınızın altına koyun. Kuyruk sokumunuzu esneterek göğsünüzü ileri doğru çekmeye başlayın. Dirsekleriniz bedeninize yakın ve eğik durumda kalmalı. Hafifçe yukarıya bakın. Bu pozisyonda en az üç derin nefes alarak kalın.
5 . Hareketsiz Duruş ( Shavasana )

Shavasana ceset duruşu

Başlangıç olarak matınızın ya da düz bir minderin üzerine dizleriniz bükülü ve ayak tabanlarınız yerde olacak şekilde oturun. Kollarımızdan destek alarak yavaşça önce belinizden başlayarak sırt ve daha sonra düz bir şekilde başınızı yere koyun. Ardından ayaklarınızı hafifçe kaydırarak düz olacak şekle getirin, omuz genişliğine gelecek şekilde açın. Kollarınızı dışa doğru çevirin ve avuç içlerinizi yukarıya bakacak pozisyona getirin. Gözlerinizi kapatın ya da gözleriniz ile tek bir noktaya bakın. Nefesinizi tutmadan bu pozisyonda 3 ila 5 dakika boyunca kalabilirsiniz.